Naturlekeplassene

I Tusseladden legger vi særlig vekt på friluftsliv og utelek. Derfor har vi opparbeidet to naturlekeplasser med innslag av både skog og fjære i nærmiljøet. Disse har vi kalt Finnland og Løkåsfjæra. Her koser vi oss med uteaktiviteter både sommer og vinter.

Finnland og Løkåsfjæra er kanskje det som i størst grad gjør vår barnehage unik.

Naturlekeplassen Løkåsfjæra (Trollskogen)
Løkåsfjæra er en av naturlekeplassene vi bruker på turdagene. Her opplever vi årstidenes skiftninger og alle typer vær.

Området ligger helt nede i fjæra. Her kan vi gå på spennende oppdagelsesturer for å se hva havet har spylt opp på land, eller undersøke krabber og skjell. Vi får oppleve bølger og se forskjellen mellom flo og fjære på nært hold. Inne i den tette granskogen vår kan vi leke gjemsel og bygge hytter. Vi kan også klatre i trær og tauverk. I skogen har vi en stor bålplass der vi kan lage mat eller varme oss. I den lille bekken som renner i utkanten av området kan vi sende små båter og leke med vann. Veldig gøy synes alle, frem til vi blir våte og må skifte klær.

Om vinteren kan vi gå på ski og ake her. Om sommeren dyrker vi poteter og andre grønnsaker i drivhuset. I Løkåsfjæra har vi to lavvoer der vi spiser, forteller eventyr og hviler. Her kan vi også være hvis vi fryser eller må tørke klær. Vi har ovn i lavvoene så her er det godt og varmt.

Naturlekeplassen Finnland
Finnland ligger like nord for gamle Løkasgården på Kvaløysletta. Familien Gjerdrum har latt oss sette opp lavvo og bruke området. Vi har lavvo her hvor vi har ovn og sittebenker inne. Når det er mørkt har vi aggreat som gir oss muligheter for lys både ute og inne. Lavvoen ligger oppe på sletta, og utenfor er det bålplass med benker.

Utenfor lavvoen kan vi klatre i trær, svinge oss i tau, balansere, desse og mye mer. I skogen kan vi bygge hytter og leke gjemsel. Fjæra er rett nedenfor og her kan vi samle steiner, skjell og mye spennende. Om sommeren har vi sommerfest og underholdning her. Det er også en dam i nærheten hvor det er rumpetroll om våren, og om vinteren er det is og vi kan skli og gå på skøyter.

Det er særlig avdelingene Rautind og Blåmann som bruker denne lavvoen. De er på tur her minst én gang i uka. Trehørningen og Gråtind besøker også dette området ukentlig. Av og til går de største fra Hollenderen og Kjølen hit på besøk.