Rautind

2-3 års-avdeling

Rautind er ei småbarnsavdeling, der barna er født i 2017 og 2016. Vi består av 15 barn og 4 voksne.

Pedagogisk leder: Lisa Strøm Brovold

Barnehagelærer: Kjell Tore Kampevoll

Barne og ungdomsarbeider: Vanja Strøm Eriksen og Tom Kristian Jonassen.

Vår hovedbase er i kjelleren på barnehagehuset i Slettavegen, med inngang på nordsiden av huset. På tirsdager og onsdager har vi base i en av lavvoene i Løkåsfjæra.

Vi har fokus på skape en trygg arena for barna, der de kan utforske og utvikle språk, vennskap, lek og forskjellige tema gjennom hele året. Avdelingen på huset er lokalisert nært kunstrommet, der vi ofte har prosjeker sammen med barna. 

Som en del av en friluftsbarnehage bruker vi uteområdet mye. Vi går turer i skogen, fjæra og andre plasser i nærmiljøet. Vi har også muligheten til å bruke buss for å komme oss til destinasjoner lengre unna. De dagene vi bruker barnehagens fjæraområde, utforsker vi naturen rundt oss. Vi får erfaring med ulike fugler, fisker, bær og andre fantastiske goder vi finner i naturen. Barna får også erfaring med å sove ute i hengekøyer. Disse tar vi både med oss på turer, og henger de opp i fjæra, de dagene vi er der. Dette har vi god erfaring med og opplever at barna ofte sover bedre ute i frisk luft. Når vinteren kommer, skal barna få muligheten til å prøve ulike vinteraktiviteter som å gå på ski, ake og utforske snøen.

I år har vi også valgt å fokusere på gjennbruk, og minske bruken av plast.