Naturlekeplassene

I Tusseladden legger vi særlig vekt på friluftsliv og utelek. Derfor har vi opparbeidet to naturlekeplasser med innslag av både skog og fjære i nærmiljøet. Disse har vi kalt Finland og Løkåsfjæra. Her koser vi oss med uteaktiviteter både sommer og vinter. Når vi ønsker å trekke opp til skogen har vi en egen gapahuk som vi kaller Tussehuken.

De flotte uteområdene våre er kanskje det som i størst grad gjør vår barnehage unik.

Naturlekeplassen Løkåsfjæra (Trollskogen)
Løkåsfjæra er en av naturlekeplassene vi bruker daglig og her er alle våre lavvoer lokalisert. Her opplever vi årstidenes skiftninger og alle typer vær.

Området ligger helt nede i fjæra. Her kan vi gå på spennende oppdagelsesturer for å se hva havet har spylt opp på land, eller undersøke krabber og skjell. Vi får oppleve bølger og se forskjellen mellom flo og fjære på nært hold. Inne i den tette granskogen vår kan vi leke gjemsel og bygge hytter. Vi kan også klatre i trær og tauverk. I skogen har vi en stor bålplass der vi kan lage mat eller varme oss. I den lille bekken som renner i utkanten av området kan vi sende små båter og leke med vann. Veldig gøy synes alle, frem til vi blir våte og må skifte klær.

Om vinteren kan vi gå på ski og ake her. Om sommeren dyrker vi poteter og andre grønnsaker i drivhuset. I Løkåsfjæra har vi innreide lavvoer der vi spiser, forteller eventyr og hviler. Her kan vi også være hvis vi fryser eller må tørke klær. Vi har ovn i lavvoene så her er det godt og varmt.

Den store sletta ved siden av som vi kaller "på jordet" blir mye brukt gjennom hele året. Her arrangerer vi skimesterskap på vinteren og vi leker ringleker og har fysisk aktivitet her siden området er så stort.

Naturlekeplassen og fjæra på Finland
Finland ligger like nord for gamle Løkåsgården på Kvaløysletta. Vi går ofte på turer bort til fjæra på Finland. I denne fjæra finner vi andre ting enn vi gjør i "vår" fjæra ved lavvo området. Blåskjell, glassbrått, fine steiner og myk sand. Vi pleier å bade her på sommeren.

Før vi kommer til fjæra har vi et område hvor barnehagen tidligere hadde en lavvo stående. Her står det store klatretreet som barna elsker å klatre i. I skogen der kan vi bygge hytter og leke gjemsel. Det er også en dam i nærheten hvor det er rumpetroll om våren, og om vinteren er det is og vi kan skli og gå på skøyter. Dette er "Froskedammen" vår som alle barna får kjennskap til gjennom barnehageoppholdet sitt.