Kost i barnehagen

Barnehagen har kostpenger 765 kr pr. mnd for full plass. Frokost 5 dager i uken ca kl 8.30; -to av disse er havregrøt med bær eller frukt -to måltider er brødmat -et måltid yoghurt m/korn Lunsj 4 dager i uken mellom kl. 11-12.00: Avhengig av barnets alder og avdeling. -3 dager med varmlunsj fra kokk -en dag brødmåltid -en matpakke på turdag hjemmefra Fruktmåltid på ettermiddagen ca kl. 14.30: -frukt supplert med evt. knekkebrød Det serveres melk til alle måltider, vi baker hjembakte brød. I perioder supplerer vi med kjøpbrød.

Tusseladden friluftsbarnehage vektlegger variert og sunn mat for barnehagen. Vi serverer tre måltider om dagen. Barnehagen har egen kokk i 70% stilling. 

Ungene tas med i forberedelsene ved at de dekker bord, deltar i enkel matlaging, samt at de rydder og tar av bordet. Barnehagen baker brød selv. I fjæra og på huset har vi en liten grønnsakshage hvor vi i sesongen har egen potet, sukkererter, gulrøtter og tomater som serveres ungene. Jordbær, rabarbra og ulike typer bærbusker suplerer etter årstiden. Selv om ikke avlingene blir så store, er ungene stolte av hagen og ser fram til å nyte resultatet.

Ungene deltar aktivt ved måltidene
Ved måltidene legger vi vekt på at ungene skal delta selv, smøre på brød, hjelpe hverandre og sende mat. Når det serveres varm lunsj får ungene øve seg på å bruke kniv og gaffel. 

Fokus på kost og ernæring
Barnehagen har fokus på kost og ernæring, vi tar gjerne imot innspill fra foresatte på kost tilbudet. Vi har fisk en gang i uken på menyen og ellers er det litt forskjellig som serveres. Vi baker egne grove brød, men supplerer i perioder med kjøpbrød. 

Frokost
Vi ønsker å ha et variert kosttilbud til frokost og serverer derfor havregrøt to dag, yoghurt og korn en dag og to dager med brødmåltid. Til brødmåltidene  serveres det hjembakt grovbrød med pålegg som ulike oster, spekepølse /servelat/skinke, leverpostei, prim, mager skinkeost og noen ganger syltetøy. Frokost serveres fra kl. 08.30 på de ulike avdelingene.  Barn som kommer etter frokost regner vi med har spist frokost hjemme. 

Lunsj
Lunsj serveres ca. kl. 11.00/11.30 for de yngste og ca. kl. 12 på storavdelingene.Tre dager i uka er det varm mat som laks,fiskeboller i hvit saus, fiskekaker eller fiskegrateng, grøt, ulike kjøttretter som kjøttkaker, kjøttsaus og spaghetti, pizza, ulike supper og annet. En dag i uken har barna med en lunsjmatpakke, gjerne i forbindelse med turdager. 

Frukt/lett måltid
Ca. kl. 14.30 serveres frukt eller et lett måltid som knekkebrød eller youghurt. Dette er ikke et fullverdig måltid, men en snacks for de som spiser middag sent. Foreldre som ikke ønsker dette måltidet gir beskjed til avdelinga.